duminică, 7 septembrie 2008

Tarja Turunen vs. Anette Olzon


Cand am citit pe nightwish.com ca au concediat-o pe Tarja am ramas masca.WTF!!!Nightwish fara Tarja nu e Nightwish!!Nightwish fara Tarja nu are farmec!Eu una,daca ar fi avut alta vocalista nu cred ca as fi ascultat,mai ales pentru ca Tuomas inainte sa o auda pe Tarja cum canta intentiona sa nu faca o formatie symphonic heavy metal,prin urmare nici macar nu s-ar fi incadrat in genul respectiv.
Dar sa incetam cu "daca ar fi fost" si sa trecem la fapte.In primul rand,Tarja a cucerit din prima publicul,e o fire charismatica si are voce din belsug.Si-cel mai important-e soprana!!! Asa incat orice ar fi spus criticii muzicali despre integrarea unei voci de opera in metal,nu ar fi putut nega faptul ca Tarja nu stie meserie.
Din scrisoarea deschisa catre public am inteles ca Tarja incepuse sa devina increzuta,era interesata numai de bani si chiar a zis ca "Once" este si ultimul album alaturi de Nightwish.Adica...daca nu ar fi dat-o ei afara,iesea ea singura...Si ce e drept,ei fara Tarja sunt 4 nimeni,si Tarja fara ei ramane o soprana.Chiar se descurca foarte bine in cariera ei solo.Cel putin,"My Winter Storm" a avut succes.Si albumul "Breath from Heaven" a fost f. bun.
In fine...Faptul ca Tarja nu mai e in Nightwish e un fapt regretabil,dar real,si trebuie sa acceptam asta pana la urma.Bun...ei nu au vrut sa termine cu Nightwish si au zis ca anagajeaza pe altcineva.Din cate am inteles,vreo 2000 de persoane au candidat pentru "noua vocalista Nightwish".Dar...dintre toate au trebuiut sa o aleaga tocmai pe Anette?!!
Initial,cand am ascultat-o pe Anette,am crezut ca era vreo farsa de prost gust...Anette nu numai ca are vocea antrenata pentru pop,dar nici macar voce nu are!Am ascultat niste sample-uri...Si aud vocea lu Anette...(ragaiala sintetizata?e ragusita?e astmatica?)...Adica ei au inlocuit-o pe Tarja cu o Anetta.Si atat...
Nu are rost sa spun ca nu se compara vocea Tarjei (puternica,lirica,voce de soprana) cu Anette...Dar si daca nu le-am compara...pana la urma,ce impresie lasa Anette?...
Stiu,stiu ca au ales-o pe Anette de vreun an,dar eu zic ca e cel mai bine sa comentam acum,adica sa vedem si ce au facut cu fiecare.
Si...mi se pare ca s-a prostit nitel si Tuomas...Nici compozitia muzicala nu mai e la fel (acum a devenit lame),nici versurile nu mai sunt cine stie ce.Adica acum putem cataloga Nightwish drept o formatie de rand.Nu mai au nimic special,nu mai au farmecul pe care il aveau...
Imi plac tare mult filmuletele Tarja vs. Anette de pe youtube.Acolo se vede diferenta din avion!Se beleste Anette ce se belste,da` deschide Tarja gurita dupa aia si o trimite foarte lejer pe Anette la locul ei.
Aaaaa...si e inca ceva care ma nedumireste.Cum de Anette a facut poze numai cu Tuomas si cu toata formatia,dar niciodata numai cu Marco,cu Erno sau cu Jukka?!Si in general,ea sta numai pe langa Tuomas.De aici rezulta 2 posibilitati care se poate :1.s-a amorezat pana peste urechile ei clapauge de Tuomas sau 2.el e singurul dintre membrii care o accepta,restul nu o prea plac.Si la concerte,Anette nu numai ca nu stie sa faca spectacol,dar si acolo se batzaie pe langa Tuomas.Si stilul vestimentar...Anette se imbraca emo,in timp ce Tarja se imbraca foarte elegant!
Ia sa vedem...am prezentat vocea,prezenta scenica,stilul vestimentar...ce ar mai fi...?A,da!Mentalitatea.Tarja era o fire eleganta,demna si era foarte simpatica!Asta nu numai ca rade ca proasta la cei 40 de ani ai ei,dar dar a spus o chestie care m-a scos din sarite...Nu mai tin exact minte si nici nu mai stiu pe unde era pe Nightwish.com,dar esenta e "nu inteleg de ce oamenilor nu le-ar placea noul Nightwish!Versurile sunt la fel,muzica la fel,sentimentele transmite la fel,doar ca sunt eu cea care le canta!"No comment...
Eh...Acum (dupa ce am facut tastatura praf si pulbere :D) ,voi ce parere aveti despre subiectul "Tarja vs. Anette"? :))

Un comentariu:

Deea spunea...

ratja rulz \m/